Καλάθι € 0
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΛΙΣΤΑ
yoda
Γλυκά

Μπουγάτσα

  • 6
  • 50'
  • 6,00 €
Δυσκολία: ΕΥΚΟΛΗ ΒΑΣΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
Η πιο εύκολη μπουγάτσα για τις γιορτές

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 150γρ βούτυρο
  • 850ml φρέσκο γάλα 
  • 220γρ ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 2 κ.σ. αλέυρι
  • 2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 βανίλιες
  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλα
ypografi
Μπουγάτσα

Εκτέλεση

ZOOM
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή φωτιά
Σε ένα καλά βουτυρωμένο, μετρίου μεγέθους ταψί (30 εκατοστών περίπου) τοποθετούμε τα φύλλα, το ένα δίπλα στο άλλο σουρωμένα, αλλά χωρίς να τα πιέζουμε μεταξύ τους και περιχύνουμε με 100g λιωμένο βούτυρο
Ψήνουμε τα φύλλα για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα
Όσο ψήνονται τα φύλλα ετοιμάζουμε την κρέμα. Αναμειγνύουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, την ζάχαρη και την βανίλια
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και αφού ανακατέψουμε, την αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει ελαφρά, προσθέτουμε τα αυγά καλά χτυπημένα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα
Περιχύνουμε τα ψημένα φύλλα με την κρέμα και ψήνουμε την μπουγάτσα για 30 περίπου λεπτά
Μόλις είναι έτοιμη κόβουμε σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα και σερβίρουμε