Καλάθι € 0
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΛΙΣΤΑ
yoda
Γλυκά

Στρούντελ με μήλα

  • 4
  • 40'
  • 6,00 €
Δυσκολία: ΕΥΚΟΛΗ ΒΑΣΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: ΜΗΛΑ
Απολαυστικό στρούντελ με μήλα

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 4 μεγάλα μήλα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές
  • 8 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 8 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κούπα σταφίδες, μαύρες ή ξανθές
  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. νερό
  • 1 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.γ. κανέλα
ypografi
Στρούντελ με μήλα

Εκτέλεση

ZOOM
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 170°C
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα μήλα, τη ζάχαρη, το μισό αλεύρι, την κανέλα και τις σταφίδες
Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας της κουζίνας με το αλεύρι και απλώνουμε πάνω τη σφολιάτα
Μοιράζουμε τη γέμιση στα δύο φύλλα, απλώνοντας την στη μέση κατά μήκος του κάθε φύλλου, φροντίζοντας να αφήσουμε αρκετό περιθώριο στο πάνω και στο κάτω μέρος, καθώς και στα πλαϊνά
Διπλώνουμε τα πλαϊνά προς τα μέσα πιέζοντας ελαφρά ώστε να κολλήσει η ζύμη, καθώς επίσης και το κάτω και το πάνω μέρος, πιέζοντας και πάλι ώστε να μην ξεχειλίσει η γέμιση στο ψήσιμο
Σε ένα ταψί απλώνουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε επάνω τα στρούντελ με το κλείσιμο προς τα κάτω για να μην ανοίξουν όταν ψηθούν και φουσκώσει η ζύμη
Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το αβγό και το νερό και τα χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι και με ένα πινέλο αλείφουμε τα στρούντελ με το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν
Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και την κανέλα, κόβουμε και σερβίρουμε