Καλάθι € 0
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΛΙΣΤΑ
yoda
Χοιρινό

Χοιρινή πανσέτα με μέλι & μουστάρδα

  • 4
  • 120'
  • 7,00 €
Δυσκολία: ΕΥΚΟΛΗ ΒΑΣΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: ΧΟΙΡΙΝΟ
Ζουμερή χοιρινή πανσέτα, μαγειρεμένη με μέλι και μουστάρδα

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 1/2 κιλό χοιρινές πανσέτες
  • 1 φλ. μέλι
  • 1 φλ. μουστάρδα
  • σκόρδο σε σκόνη
  • πάπρικα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
ypografi
Χοιρινή πανσέτα με μέλι & μουστάρδα

Εκτέλεση

ZOOM
Πασπαλίστε καλά τις πανσέτες με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και λίγο σκόνη σκόρδου και τοποθετήστε την σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και ελάχιστο νερό
Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και αφήστε τες να ψηθούν στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα, ελέγχοντας κατά διαστήματα μήπως χρειάζεται να προσθέσετε λίγο νερό
Σε ένα μπολ βάζετε περίπου 1 φλιτζάνι μέλι (ή λίγο λιγότερο αν δεν θέλετε τη σάλτσα σας πολύ γλυκιά) και αραιώνετε με λίγο νερό
Προσθέτετε τη μουστάρδα και ανακατεύετε καλά, μέχρι να έχετε ομοιογενές μείγμα
Αφού περάσει ο χρόνος ψησίματος ξεσκεπάζετε τις πανσέτες από το αλουμινόχαρτο, την περιχύνετε με τη σάλτσα μελιού-μουστάρδας και αφήνετε για άλλα 15 λεπτά περίπου μέχρι να καραμελώσει η σάλτσα
Σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα και συνοδέψτε με πατάτες, ρύζι ή/και πουρέ