Καλάθι € 0

Το καλάθι σας είναι άδειο. Προσθέστε προϊόντα στο καλάθι και πραγματοποιήστε την παραγγελία σας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΛΙΣΤΑ
yoda
Ορεκτικά

Ντολμάδες με μαρούλι και μπακαλιάρο

  • 6
  • 60'
  • 5,50 €
Δυσκολία: ΜΕΤΡΙΑ ΒΑΣΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: ΜΑΡΟΥΛΙ
Λαχταριστοί ντολμάδες με μαρούλι και μπακαλιάρο

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 800γρ. μπακαλιάρος ξαρμυρισμένος
  • 2 μαρούλια πλυμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1 φλ. του καφέ ρύζι γλασσέ
  • 150ml ελαιόλαδο
  • 500ml ζωμός κότας, σπιτικός, ψυγείου ή βιολογικό κύβο
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι 
ypografi
Ντολμάδες με μαρούλι και μπακαλιάρο

Εκτέλεση

ZOOM
Σε μια βαθιά κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τον μπακαλιάρο και τον βράζουμε για 10 λεπτά
Σουρώνουμε φροντίζοντας να κρατήσουμε το νερό σε μια άλλη κατσαρόλα ή σε μεγάλο μπολ και αφήνουμε 10 λεπτά τον μπακαλιάρο να κρυώσει ελαφρά και τον ψιλοκόβουμε
Κόβουμε και κρατάμε στην άκρη τα κοτσάνια από τα φύλλα των μαρουλιών και στο νερό που βράσαμε τον μπακαλιάρο, ζεματίζουμε τα φύλλα του μαρουλιού, βουτώντας τα μέσα για 2-3 λεπτά
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μπακαλιάρο, τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια, τα καρότα, το ρύζι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά
Στον πάτο μιας βαθιάς κατσαρόλας στρώνουμε τα κοτσάνια από τα φύλλα των μαρουλιών, ενώ σε πάγκο εργασίας στρώνουμε τα φύλλα των μαρουλιών
Βάζουμε 1 κ.σ. από το μείγμα στη μέση της βάσης κάθε φύλλου στην πλευρά που βρισκόταν το κοτσάνι, διπλώνουμε τα πλαϊνά προς τα μέσα και τυλίγουμε σφιχτά
Βάζουμε τα ντολμαδάκια κυκλικά σε μια κατσαρόλα και από πάνω τοποθετούμε ένα πιάτο, ώστε να μην κινούνται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και διαλυθούν
Περιχύνουμε με το λάδι και τον ζωμό, σκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά
Αποσύρουμε, περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού, ανακινούμε κυκλικά την κατσαρόλα και σερβίρουμε