Καλάθι € 0

Το καλάθι σας είναι άδειο. Προσθέστε προϊόντα στο καλάθι και πραγματοποιήστε την παραγγελία σας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΛΙΣΤΑ
yoda
Κοτόπουλο

Κοτόπουλο με φρέσκο κρεμμυδάκι, ροδάκινα και μέλι

  • 4
  • 45'
  • 4,50 €
Δυσκολία: ΜΕΤΡΙΑ ΒΑΣΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Καλοκαιρινή συνταγή με γλυκόξινα φιλετάκια κοτόπουλου.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 4 φιλέτα κοτόπουλο
  • 4 κ. γ. μέλι
  • 1 κ. γ. αλάτι
  • ½ κ. γ. πιπέρι
  • 3 κ. σ. παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 2 ροδάκινα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
ypografi
Κοτόπουλο με φρέσκο κρεμμυδάκι, ροδάκινα και μέλι

Εκτέλεση

ZOOM
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και μέλι
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, το προσθέτουμε στο τηγάνι και το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές για 5 λεπτά
Το μεταφέρουμε σε ένα λαδωμένο ταψί, ενώ στο τηγάνι ρίχνουμε το ξίδι και το αφήνουμε να βράσει για μισό λεπτό
Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δούμε πως αρχίζει να καραμελώνει, τότε το περιχύνουμε πάνω από τα κομμάτια του κοτόπουλου και ανακατεύουμε για να πάει παντού
Ψήνουμε για 20' σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
Σε ένα καυτό τηγάνι ρίχνουμε τα ροδάκινα και σοτάρουμε για 1 1/5 λεπτό μέχρι να ροδίσουν, ενώ τα ανακατεύουμε προσεκτικά για να μην τα πολτοποιήσουμε
Στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο ταψί με το κοτόπουλο και τα αφήνουμε να ψηθούν μαζί, μέχρι το κοτόπουλο να έχει ψηθεί καλά
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν, σερβίρουμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα, με τα ροδάκινα ως γαρνιτούρα και πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι