Καλάθι € 0

Το καλάθι σας είναι άδειο. Προσθέστε προϊόντα στο καλάθι και πραγματοποιήστε την παραγγελία σας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΛΙΣΤΑ
yoda
Ζυμαρικά

Ζυμαρικά φιογκάκι με λιωμένα τυριά

  • 4
  • 20'
  • 3,50 €
Δυσκολία: ΕΥΚΟΛΗ ΒΑΣΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ
Εύκολη και γρήγορη πάστα ζυμαρικών φούρνου με τυριά

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 500 γρ. φαρφάλες
  • 5 κ.σ. μαργαρίνη
  • 1 κρεμμύδι
  • 600 γρ. μανιτάρια φέτες
  • ½ φλ. ζαμπόν
  • ½ φλ. μαϊντανό
  • 1 κρόκος αβγού
  • ½ φλ. παρμεζάνα
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι
ypografi
Ζυμαρικά φιογκάκι με λιωμένα τυριά

Εκτέλεση

ZOOM
Σε βραστό νερό προσθέτουμε δύο πρέζες αλάτι και ρίχνουμε τα ζυμαρικά, τα οποία τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και σουρώνουμε
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας από το βούτυρο σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά, μέχρι να λιώσει, για να σοτάρουμε το κρεμμύδι περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε τα στραγγισμένα μανιτάρια σε φέτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4-5 λεπτά
Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά, έχοντας προσθέσει το ζαμπόν, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε καλά και χαμηλώνουμε τη φωτιά (από δυνατή σε μέτρια)
Ενώ προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στον αέρα), αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο ένα πυρίμαχο σκεύος και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα της κατσαρόλας.
Στη συνέχεια σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κρόκο, την παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά με σύρμα ή μεγάλο κουτάλι και ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί, τέλος προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά
Στρώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα, αποσύρουμε, αφήνουμε 5-10 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία του ελαφρά και σερβίρουμε ζεστό ή χλιαρό